Dirix Elsloo

Metselzand

Metselzand, wordt gebruikt voor het maken van metselmortel en ook voor enkele betonmortels.  Dit zand wordt ook wel scherpzand genoemd. Het is volledig gezoet zand afkomstig uit de rivieren in het Nederlands-Duits grensgebied. Het zand wordt gezeefd op een fractie van 0/2mm. De grootte, de hoekige vorm en de hardheid van de korrel maakt het uitstekend geschikt voor mortelen. Metselzand legt daarom een goede basis voor nieuwe muren of funderingen.

Bereiding metselmortel

Voor de bereiding van metselmortel mengt u 1 deel metselcement met 3,5 deel zand en voeg hieraan water toe totdat een homogeen mengsel ontstaat. De metselspecie dient binnen 2 uur verwerkt te worden. Kleine hoeveelheden mortel kunnen klaar gemaaktworden in een metselkuip. Grote hoeveelheden mortel kunt u beter mengen met een betonmolen, dat maakt het een stuk makkelijker.

Hoeveel metselzand per m2 metselwerk

Hier is geen exacte standaard formule voor. Het is afhankelijk van de steengrootte, het soort steen, de dikte van de mortel en de werkwijze. Op basis van al deze factoren wordt de hoeveelheid mortel bepaald.

Wordt als volg geleverd

  1. Los gestort
  2. In bigbags 1500kg.
  3. In zakken 25kg
Categorie: