Bouwstoffen - kalk

Mekal kalk
Mekal is drooggebluste poederkalk, dat wil zeggen: reactieve luchtkalk met de chemische formule Ca(OH)2. Luchtkalk is één van de oudste bindmiddelen, die de mens in de bouw gebruikt. En nog steeds, ook na de komst van cement, kan goed metsel- en pleisterwerk niet zonder.

Mekal in de specie betekent goede verwerkbaarheid en watervasthoudend vermogen zonder overdosering van hulpstoffen. En voor de duurzaamheid betekent het nog meer: hechtsterkte, elasticiteit en vorstbestendigheid van metsel- en pleisterwerk. Mekal is leverbaar in bulk en in zakken van 25 kg. toepasbaar in grootschalige systemen, zoals silomortels, maar ook op de kleine bouw, voor de zelfdraaier.

Trass kalk
Het natuurproduct Trass is een fijngemalen, vulkanisch gesteente. Het wordt in oorsprong als "trass" geschreven, maar in het Nederlands gebruiken we meer en meer het eenvoudiger "tras" in traskalk, traspleister, trascement, ...

Trass voldoet aan de hoge eisen voor het rationeel en effectief inzetten bij nieuwbouw, saneren en restaureren. Trasbindmiddelen bestaan uit een mengsel van tras met kalk. Door het gezamenlijk vermalen van de ingrediënten wordt een optimale reactie gewaarborgd. Door de reactie van trass met kalk en water ontstaat het in water onoplosbare calcium-silicaathydraat. Het wordt al honderden jaren gebruikt.

Wilt u meer informatie over kalk en welke toegevoegde waarde het heeft?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)46 437 62 62 of via info@dirix.nl.

OPENINGSTIJDEN

Dirix Tuin & Bouw:

Maandag t/m vrijdag van 7:00-17:30 uur
Zaterdag van 8:00-12:00 uur

Dirix Elsloo BV - Business Park Stein 230, 6181 MB Elsloo - Dirix Tuin & Bouw - Mauritsweg 3, 6181 AA Elsloo - T. +31 (0)46 437 62 62 - F. +31 (0)46 437 07 87 - E. info@dirix.nl